Löning!

Det är konstigt det där när man inte kan sova, utan man ligger och vrider och vänder sig hela natten och så är man ändå så mycket piggare på morgonen än vanligt, och att gå upp är hur lätt som helst. Det är som man har legat och väntat på det i flera timmar. Inatt var det så, kunde verkligen inte sova. usch, sjukt jobbigt!  Hade väckarn på 7.00 men tog mig upp 6.50. Tvingade mig ligga kvar så länge som möjligt eftersom jag vet att jag knappt sovit någonting och har en lång arbetsdag framför mig.

SÅ idag är jag uppe med tuppen och hunnit med massvis. Duschat, sminkat mig, käkat frukost och kikat på julkalendern. känns bra! nu är det bara en halvtimme tills jag ska börja ta mig till jobbet. 9-19.30 idag igen..
Kommer troligtvis bli mycket folk och kaos. lön och snart är det jul!

Ikväll blir det julmys med martin. Vi ska fira vår lilla julafton ikväll med lite plock, bla. ost salami kex och laxsnittar och självklart julklappar, gött!

GODMORGON ALLIHOPPA!




Dagens!


klart!

äntligen klar... & det bästa är att de blev super goda och super många!

Mitt recept:
1/2 dl  ströbröd
1    dl  mjölk
1    st  ägg
900 g  nötfärs
1    st  gul lök
svartpeppar, vitlökspeppar och salt. krydda efter smak!

Bryn löken lite
Blanda ströbröd och mjölk, låt stå en stund
Blanda i ägg, kryddor,lök och färs, låt stå
Rulla små köttbullar och stek i smör. KLAR!







Julköttbullar.

Håller precis på att göra köttbullar till jul. På med julmusik och kaffet är klart, nu kör vi!



20 december 2011

igår hade jag en supermysig kväll med min bästa. åh! så glad!
värre var det att ta sig upp imorse för att gå till jobbet.. har jobbat 11-19.00, rätt okej pass iallafall. Nu har jag precis fått i mig lite kvällsma. Blev filmjölk med flingor och tunnbrödrulle med lax. mums!

Ikväll blir det lugnt, ska bara vara hemma. Mysa i soffan, bädda rent sängen och göra matlådor. Köpte hem färska rödspätta fileer som jag ska steka, till det blir det kokt potatis och morötter med en fisksås.





Pepparkaksbak!

Julkonserten och middag var jätte mysig. Vi hade tänkt att gå till illforno mén det var fullt så det blev middag på Luthagens istället. För mig blev det en ciao pasta (oxfile, färska champinjoner och lök i gräddsås) mums!

Nu har jag och louise precis bakat pepparkakor och lyssnat på julmusik <3



   

Julpyssel.

Min moderna julgran gjord av bakformar!




fjärde advent

imorse vaknade jag av att plog bilarna var ute och fixade vägen. trodde alvarligt att det hade kommit hur mycket snö som helst, så jag satte mig rakt upp i sängen och kollade ut. besvikelse!  bara pyttelite snö ligger på marken... åh! antagligen halt idag.. men men nu har jag varit på ica och inhandlat en go frukost. Börjar närma sig jul så jag köpte julgröt och vörtlimpa. mums!

Idag blir det jobb 12.55-15.45, superhärligt! sen ska jag direkt ta mig till domkyrkan och möta upp mormor, mamma och syster. Vi ska kika på julkonsert, ååh. kan aldrig bli för mycket jul!  Sen blir det ut och käka med familjen och sen troligvis avslutas kvällen med julbak med jennifer och louise. det kan jag kalla en bra fjärde advent, hoppás ni också får en lika mysig söndag! 


Lördagskväll.

nu är jag hemma efter en lång dag. Har jobbat 12-20.10 och sen kom louise och hämtade mig, vi åkte sen vidare hem till malin. Där har vi ätit tacos och bara tagigt det lugn, kollat film och pratat. en riktig myslördag! Nu är jag iallafall hemma, blir att kika på Horrible bosses för tredje gången. BRA film! <3


 
Bild från lördag 3/11 -11, terassen med tjejorna!


inte likt mig men.. fuck it!

får man säga att man hatar någon?    iallafall ogillar skarpt.sjukt.äckligt.mycket.  



torsdag

igår när jag kom hem från jobbet var jennifer och louise här, de hade förberett en mysig fika kväll. Lussekatter, pepparkakor och pepparkaks damsugare. Jag drack också mitt första glas av julmust för i år. yey! inte allt för äckligt med massa isbitar i! Vi pratade massvis och kikade på film, tv och bonde söker fru bröllopet. haha! 

Nu har jag precis ätit klart min frukost och sitter och njuter i soffan med morgonrocken. Ska ta mig iväg till stan alldelles strax och träffa ulrika och caroline. Det blir lunch och kolla lite julklappar!
jobb 16.10-21.10


Saknar min kärlek <3  4 dagar.


10 dagar.

WOOOOIIIHO! nu är det bara 10 dagar kvar till julafton.  jag har längtat så in-i-bomben mycket, ska bli så mysigt! Har fixat julstämning här hemma med massa pynt, gardiner, ljus och massa annat smått och gott. Det ända som saknas nu är snön. Jag vill åka pulka, göra snöänglar och bygga massvis med snögubbar. jag håller tummarna!!

Pappa och monica åkte till gran canaria i lördags, 26 grader varmt och strålande sol. Är lite (ganska mycket) avundsjuk. Nu när det ändå inte finns någon snö och bara är grått, kallt och regnigt kan man lika gärna ta sig iväg ett tag. Skulle verkligen behöva den där solen för att få massa energi! Just nu är jag bara trött och har tappat orken helt. Har inte heller tränat på länge, pga mycket jobb och stress. och nu börjar jag bli sjuk och vågar inte riskera någonting, det får helt enkelt vänta. tyvärr!

pusshej. frukost. tack!






tisdag

idag blev det jobb 10-18.30 i delin. var en lugn och skön dag, tack och lov! & jag hade louise där hela tiden. BRA arbetsdag. Känner dock mig halvrisig, börjar få ont i halsen, huvudet och känner mig allmänt "svag" i kroppen. usch! och snart är det jul. Skulle inte förvåna mig om det bröt ut då! Efter jobbet gick jag iallafall hem till sara, där vara även emma. Vi käkade middag som sara hade lagat, riktigt god pasta med kyckling sås. Efter det chillade vi vid tvn med kaffe och top model.

Nu är det twilight och mys som gäller framför tvn innan läggdags.  
Slänger upp en bild på min nya jacka jag hittade igår.




i love my view.

 


inspiration- julklappstips!

 
 

^

allting är bara en enda röra. någonting måste förändras, det svåra är bara att bestämma sig.


Hur ska man prioritera?


Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka
2 liter vatten varje dag och sedan kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa!

Du ska också ta ett glas
rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska
äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!
Och så en sak till: efter varje måltid ska du
borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också
sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs.
läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha
sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.
Du ska också
hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.
När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst
29 timmar.

Den enda lösningen är att göra
flera saker samtidigt!
T.ex.
duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.
Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan
ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det , du kommer att behöva det.
Sen om du skulle få 2 minuter över,
skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet, vilket är som sagt väldigt nyttigt.
Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt! cid:3A69C74E5F6349B49247FF3D365ECD56@acere9330b8008