Valvaka 2014

Galet nervös jag är. Håller mina tummar & vräker i mig massa godis här i soffan.... Gaaaah! 




Kulturnatten



Vilken lördag det blev! Fin klädda och i ordningfixade redan vid 10.00, då
Vi rullade till Martins pappa där det vankades öppet hus med smörgåstårta, tårta och massa smaskens. Vi åkte ut väldigt tidigt för att kunna umgås och hjälpa till lite extra. Supertrevligt! Vid 15 tiden åkte Martin & jobbade lite snabbt och jag åkte till stan. Råkade smita in på nagelsalongen & de hade drop in tid och 20% på alla behandlingar... Så kunde inte tacka nej hehe! Kände att jag var värd nya fina naglar & skönt att ha dd fixade nu till Österrike resan nästa fredag. Så efter timmen där gick jag genom stan ocj kikade på allt som hände, eftersom de var kulturnatten var det sjukt mycket folk & saker på gång, superkul. Trivs verkligen! 

Martin kom hem någon halvtimme efter mig och vi kikade lite snabbt i kulturnatten programmet & tog oss ut. Hann med rätt mycket och även bara strosade omkring. Middag blev på st Erikstorg i feskarns matstånd (laxkebab) Åh de var vekligwn en sjukt bra kväll. Folk överallt!! Massa aktiviteter, musik & mat överallt, superhärlig stämning. Folk var glada och trevliga. 

Påväg hem gick vi förbi restaurang Borgen & pratade lite skit med Daniel, Louise och hennes familj. <3

Nu är det frukost i sängen. 







En GOD morgon!

Det är löööördag! Och vi har haft världens bästa start på den här helgen. Igår efter jobbet hann vi hem innan vi skulle iväg till Kung Karl Gustav båten. Hann även baka en kalljästdeg med frallor, super enkelt att göra. Blanda, rulla frallor & in i kylen över natten. 

Vid sju gick båten från hamnen. Vi hade bokat denna tripp för väldigt länge sen, någongång i somras. Vi åkte iaf med kung Karl Gustav båten från Uppsala "city" ut till skokloster och hem igen. Turen tog ca 4 timmar. Det serverades mälarbuffe från Hambergs, massa god fisk & tillbehör och sen serverades det kaffe & chokladmousse till efterrätt. Och självklart även några glas vin. Hade en väldigt mysig kväll  med min man. <3
Fick även träffa min ena kusin som jobbar på båten. Superkul!! 

Imorse vaknade jag upp vid 6 som vanligt.. Trodde jag skulle till jobbet? Mmmmh. Men låg kvar en stund men eftersom de är så himla fint väder & jag känner mig frisk tog jag mig ut på en promenad. Superskönt! Gick även förbi Ica på vägen hem och handlade massa gott till frukosten. 

När jag kom hem blev det en långdusch, väcka hjärtat & sätta mina kalljästafrallor i ugn. Mums! Världens enklaste bröd, Supermysigt att kunna få nybakta frallor på morgonen utan att stå oc kladda i köket. Rekomenderas varmt!
Så nu har vi myst framför TV4 morgon med god frukost & planering för dagen.

Vi ska snart iväg till örsundsbro och fira Martins pappa som har fyllt 60 år. Blir öppet hus! Ikväll blir det nog kulturnatten, vi får se vad de blir. Kul att de rör sig lite i stan :-)













Torsdagspannkaka?

Äntligen torsdag! idag ska jag äntligen få träffa mina underbara tjejer. Vi åker direkt till Stockholm efter jobbet för att käka lite mat och sen blir det "konsert" på Gröna Lund. Daniel Adams Ray är där ikväll nämligen! Ska bli supermysigt med en helkväll med brudarna.

Back to work..

Min resa till USA 2012

Alltså åh! hur kan jag glömma att jag ordnade en blogg när vi åkte till USA för två år sedan? Hittade den nu av en slump och läste igenom alla blogginlägg (dock inte allt för många, vilket är synd.. men så roligt och just nu drömmer jag mig tillbaka...)
 
http://minresala.blogg.se/index.html 
 
 
 

Onsdag

Det börjar verkligen bli höst ute nu, lite småkyligt men ändå sol och klart väder. Väldigt mysigt! Dock kunde sommaren ha stannat lite till... Hösten kommer vi få nog av ändå. Och med de åkte jag självklart på en förskylning natten till måndag, typiskt... Har ju redan haft min omgång efter semestern? men men, idag känns det mycket bättre.
Igår efter jobbet handlade jag lite snabbt och gjorde några ärenden på stan, skönt att få sånt överstökat. Sen blev det en hemmakväll med mig själv (Martin var på utbildning) och jag orkade inte göra mycket, då jag försöker vila, äta och dricka bort mig förskylning (vilket verkar ha gjort gott för mig!!) Kvällen bestod i alla fall av rester till middag, bäddade rent i sängen och sen hann jag även baka lite små kakor och göra nya matlådor. Resten av kvällen bestod av att mysa och vila i soffan till alla bra tv program. De är väl ett plus nu när hösten är här, bättre tvprogram haha!
 
Idag blir det först jobb 9-17 sen ska jag faktiskt gå och förtidsrösta!! Dock har jag inte riktigt bestämt mig än hur jag ska rösta i kommunvalet, men det ska jag försöka komma fram till idag.
Efter det möter jag upp Martin och då ska vi på middag hos Karin och Jens. Jättetrevligt! Vi ska även baka massa småkakor och pyssla inför lördagen, då Roger fyller 60 år!
 
 
Love
Therese

Martin 24!

Min älsklingar fyller 24 år!!! Vi har haft Martins mamma & syster här, även Jens, Mats och John. Vi bjöd på tacogratäng & cheesecake, blev verkligen superlyckat. Även Lite paketöppning & mys! Martin ska få mitt paket lite senare eller imorgon när vi är ensamma. Måste ju fira lite mer!! (Jag är Kalas älskaren själv) heheh!